Gemeente Deventer zoekt nieuwe Deventer Dichter

Bent u de nieuwe DEVENTER DICHTER ?

Deventer is een boekenstad van (inter)nationale faam. Daarbij past de aanstelling van een eigen dichter, telkens voor een periode van twee jaar. Wij zijn nu op zoek naar de zevende Deventer dichter. De Deventer dichter laat zich inspireren door (actuele) gebeurtenissen in Deventer en zorgt ervoor dat lezers hier op een andere manier bij stil staan. De Deventer dichter is volledig onafhankelijk in de keuze van de onderwerpen, stijl en toonzetting.

Op zaterdag 5 augustus 2017 loopt de periode van de huidige Deventer dichter af en wordt de nieuwe dichter tijdens het Tuinfeest aangesteld. Hij of zij ontvangt een (onkosten)vergoeding van € 4.000,- per jaar (maar komt niet in dienst bij de gemeente Deventer). De gedichten van de nieuwe Deventer dichter worden gepubliceerd.

Wie zoeken we?

Een kandidaat met overtuigende poëtische kwaliteiten en een sterke betrokkenheid bij het leven in de gemeente Deventer. De gedichten zijn toegankelijk genoeg om een breed publiek aan te spreken. De Deventer dichter maakt minimaal acht gedichten per jaar en speelt in op de actualiteit van belangrijke gebeurtenissen in Deventer op zijn/haar geheel eigen wijze. De kandidaat is inwoner van de gemeente Deventer.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden. Uw aanmelding bestaat uit één A4-tje, waarin u aangeeft hoe u invulling zou geven aan het uitvoeren van het dichterschap en uw zichtbaarheid als dichter van en in de stad. Uw aanmelding gaat vergezeld van een relevante CV en drie eerder gemaakte en/of gepubliceerde gedichten. Een selectiecommissie selecteert uit de kandidaten de nieuwe Deventer dichter 2017 – 2019. De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om rechtstreeks kandidaten te benaderen.

Uw aanmelding moet uiterlijk vrijdag 19 mei 2017 binnen zijn bij de gemeente. Dit kan via het e-mailadres a.termaat.bergisch@deventer.nl. Of u kunt uw aanmelding opsturen naar:

Gemeente Deventer, t.a.v. A. Termaat, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Annejos Termaat, via 06-51281751