Gezocht: Deventer Dichter!

Deventer is een boekenstad van (inter)nationale faam. Daarbij past de aanstelling van een eigen dichter, telkens voor een periode van 2 jaar. Wij zijn nu op zoek naar de 8e Deventer Dichter. De Deventer Dichter laat zich inspireren door (actuele) gebeurtenissen in Deventer en probeert met zijn/haar gedichten lezers te raken. De Deventer Dichter is volledig onafhankelijk in de keuze van de onderwerpen, stijl en toonzetting.

Op zaterdag 3 augustus 2019 loopt de periode van de huidige Deventer Dichter af en wordt de nieuwe dichter tijdens het Tuinfeest aangesteld. Hij of zij ontvangt een (onkosten)vergoeding van € 4.000 per jaar (maar komt niet in dienst bij de gemeente Deventer). De gedichten van de nieuwe Deventer Dichter worden gepubliceerd.

Wie zoeken we?
Een kandidaat met overtuigende poëtische kwaliteiten en een sterke betrokkenheid bij het leven in de gemeente Deventer. De gedichten zijn toegankelijk genoeg om een breed publiek aan te spreken. De Deventer Dichter maakt minimaal 8 gedichten per jaar en speelt in op de actualiteit van belangrijke gebeurtenissen in Deventer op zijn/haar geheel eigen wijze. De kandidaat is inwoner van de gemeente Deventer.

Reageren?
Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden. Uw aanmelding bestaat uit 1 A4-tje, waarin u aangeeft hoe u invulling zou geven aan het uitvoeren van het dichterschap en uw zichtbaarheid als dichter van en in de gemeente Deventer. Uw aanmelding gaat vergezeld van een relevante CV en 3 eerder gemaakte en/of gepubliceerde gedichten, waarvan 1 van de gedichten over (de gemeente) Deventer gaat. Een selectiecommissie selecteert uit de kandidaten (in 1e instantie op basis van geanonimiseerde gedichten) de nieuwe Deventer Dichter 2019-2021. De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om rechtstreeks kandidaten te benaderen.

Uw aanmelding moet uiterlijk vóór vrijdag 17 mei 2019 binnen zijn bij de gemeente. Dit kan via het e-mailadres a.termaat.bergisch@deventer.nl.